28 januari 2013

Nya filmer på AV-Media

At the movies, AV-Media Trelleborg, CC-BY-SA
Efter mycket om och men har vi nu lyckats sätta samman två nya nyhetsbrev med våra filmnyheter. I det ena hittar du våra spelfilmsnyheter och i det andra dokumentärer och utbildningsfilmer.

Mycket filmnöje!

Nya spelfilmer Våren 2013
Nya utbildningsfilmer och dokumentärer Våren 2013


22 januari 2013

AV-Medias kursutbud vt-2013


AV-Media i Trelleborgs kursutbud VT 2013

Förutom de utbildningar och workshops som vi genomför ute på skolorna har vi även ett kursutbud som lärare kan anmäla sig till. Samtliga kurser hålls i Söderslättsgymnasiets utbildningssal A105, som ligger på första våningen vid receptionen på Nygatan. För pedagoger inom Trelleborgs kommun är kurserna kostnadsfria, men antalet platser är begränsade och således gäller först till kvarn… Vårens utbud hittar du nedan och längre beskrivningar samt kursmål hittar du på vår hemsida under rubriken Kurser och utbildningar. Är ni ett arbetslag eller ett antal pedagoger som har önskemål kring att lära mer inom något inom IKT eller media och film i skolan är ni varmt välkomna att höra av er så syr vi ihop ett utbildningstillfälle hos er. Håll utkik efter våra nyhetsbrev med nya filmer som kommer inom kort!

Grundläggande genomgång av iPad

Har du eller din avdelning fått en iPad? Vill du ha en genomgång av de grundläggande funktionerna och se vilka möjligheter som finns att använda den som ett pedagogiskt verktyg? Då kanske detta är något för dig!
Vi går lugnt och tydligt igenom iPadens funktioner och tar dessutom med ett antal extra iPads, så att alla får möjlighet att prova själva. Naturligtvis kommer en stor del av tiden användas till att svara på era frågor.


Smartboard och Notebook introduktion

Kursdeltagarna får lära känna hur den interaktiva tavlan fungerar och vilka funktioner som finns i det medföljande programmet Notebook. Vi visar  exempel på hur man kan integrera skrivtavlan i  undervisningen och deltagarna får sen tid till att prova på de olika funktionerna. Kursdeltagarna får svar på frågorna hur, vad och varför den interaktiva skrivtavlan kan användas i undervisningen och får bekanta sig med den.

Filma och dokumentera med iPad

Att filma och fotografera med en iPad är enkelt och smidigt, men att redigera ihop filmer och bilder med ljud, text och övergångar är kanske inte lika självklart. Vi går grundligt igenom hur man med fördel kan använda en iPad till att göra allt detta. Dessutom visar vi hur man kan sprida filmen vidare till en PC, ett USB-minne eller direkt på webben. Du behöver inte ha några speciella förkunskaper, men det är bra om du har använt en iPad eller iPhone tidigare. I vilket fall som helst kommer du att bli imponerad över hur bra din film blev! Har du ingen iPad får du låna en av oss.Animera med iPad

Att animera något innebär att man ger något liv. Döda ting som plötsligt börjar leva är rena rama magin och detta går alldeles utmärkt att göra med en iPad. Vi jobbar i workshop-form, skapar stop-motionfilmer och diskuterar den enkla tekniken samt hur och varför man bör jobba med film i skolan. Inga förkunskaper krävs och vi tar med oss iPads samt material.  

Upphovsrätt, Creative Commons och digitala resurser

Tycker du det är svårt att veta vilka bilder och musik då får använda i din undervisning eller har svårt att svara på elevernas frågor kring upphovsrätt? Vi förklarar hur upphovsrätten fungerar i skolan liksom vad du och dina elever får och inte får göra. Vi visar också hur Creative Commons fungerar, vilket är högaktuellt eftersom Trelleborgs kommun har bestämt att alla bilder på www.trelleborg.se ska vara licensierat enligt detta format.