26 februari 2014

Green screen med iPad

Med hjälp av en iPad och appen Veescope Live Full kan man enkelt skapa roliga effekter till sina filmer. Du kan klippa in dig så att du pratar med dig själv, du kan simma i rymden eller dyka runt i ett akvarium, det är bara fantasin som sätter gränser. Av de olika testade green screen-apparna på App Store så är det denna som vi tycker är absolut lättast och ger bäst resultat. Det du behöver är en bakgrund och där fungerar ett stort grönt lakan eller tygstycke alldeles utmärkt samt en iPad med appen. Ett stativ är också bra, eller något att ställa iPaden på. Har man inte tillgång till det kan man låna det av oss på AV-Media.


11 februari 2014

Elevregistrering på nya SLI - så gör man!

På nya SLI (http://beta.sli.se) kan man som lärare enkelt ge sina elever tillgång till SLI och dess jätteutbud av undervisningsfilm, spelfilm och dokumentärer. Kanske sysslar man med Flipped Classroom och vill låta sina elever se en film innan en lektion eller låta elever som missat genomgångar ta igen det genom att se en relaterad film?

Vi satte samman en kort videogenomgång om hur man går tillväga.

5 februari 2014

Filmer om vård och omsorg

På begäran satte vi samman en lista med filmer som passar i undervisning i vård och omsorg och hur det är att leva med en sjukdom eller ha ett handikapp.

Filmer - Vård och omsorg (PDF)

4 februari 2014

Nya kurser och filmer
AV-Media presenterar stolt vårens kursutbud där vi bjuder på en salig blandning av gamla favoriter och sprillans nya kurser. Som vanligt är dom kostnadsfria för anställda inom Bildningsförvaltningen i Trelleborg  och det är först till kvarn som gäller så passa på att anmäla er i tid!
Vill du läsa mer om kursutbudet besöker du med fördel vår webbsida där kursutbudet listas tillsammans med anmälningsformuläret.

Vi har ett stort och brett nytt filmutbud där väldigt mycket numera finns tillgängligt som strömmande och du hittar dessa nyhetsbrev här: